انجازا دوليا جديدا تحققه جامعه المنصورة طبقا لتصنيف Qs للتخصصات الاكاديميه لعام ٢٠٢٤

طبقا لتصنيف Qs للتخصصات الاكاديميه لعام ٢٠٢٤ ظهرت جامعه المنصورة في ١٢ تخصص اكاديمي عالمي وكانت ضمن احسن ٥٠٠ جامعه علي مستوي العالم في ٨ تخصصات اكاديميه علي النحو التالي:
١.تخصص الرياضيات ظهرت في الفئه من ٥٠١ الي ٥٥٠ عالميا والمركز التاني علي المستوي المحلي.
٢.تخصص الطب ظهرت في الفئه من ٣٥١ الي ٤٠٠ عالمياوفي المركز الثالث علي المستوي المحلي.
٣. تخصص العلوم الطبيعيه في الفئه من ٥٠١ الي ٥٥٠ عالميا وفي المركز الثالث علي المستوي المحلي.
٤. تخصص الكيمياء في الفئه من ٤٥١ الي ٥٠٠ عالمياوفي المركز الثالث علي المستوي المحلي.
٥. تخصص الزراعه والغابات في الفئه من ٢٥١ الي ٣٠٠ عالميا وفي المركز الثالث علي المستوي المحلي.
٦. تخصص العلوم الصيدليه في الفئه من ٢٠١ الي ٢٥٠ عالميا وفي المركز الرابع علي المستوي المحلي.
٧. تخصص علوم الحياه والطب في الفئه من ٤٠١ الي ٤٥٠ عالميا وفي المركز الرابع علي المستوي المحلي.
٨. تخصص الهندسه الميكانيكية في الفئه من ٥٠١ الي ٥٣٠ عالميا وفي المركز الرابع علي المستوي المحلي.طبقا لتصنيف Qs للتخصصات الاكاديميه لعام ٢٠٢٤ ظهرت جامعه المنصورة في ١٢ تخصص اكاديمي عالمي وكانت