مشاركة فريق رواد البيئة في مسابقة شباب القادة ونموذج محاكاة الحوار الوطني- لجنة الشباب

الف مبروك لفريق رواد البيئه بقطاع خدمة المجتمع وتنمية البيئة مشاركته الفاعله والناجحه وبالتوفيق دائما للفريق بقيادة الواعد الخلوق النشيط مصطفى عطيه حسيب رئيس الفريق شعلة النشاط والاخلاص والتفاني مع فريق متميز مخلص محب لوطنه وكليته وجامعته له مستقبل واعد باذن الله فى خدمة الوطن.
ويأتي ذلك في اطار دعم الكلية لفريق رواد البيئة متمثلة فى:
- أ.د/ أسامه العيان ( عميد كلية العلوم )
- أ.د/ محمد فتحى ابو النور ( وكيل الكلية لشئون خدمة المجتمع وتنمية البيئة )
فى مشروع يهدف لتحقيق أهداف التنمية المستدامة والذي تتوافق مع رؤية مصر 2030 خاصة الهدف السابع Affordable and Clean Energy ( طاقة نظيفة وبأسعار معقولة )
والمشروع المقدم الذى تم عرضه :-
Sustainable solar power is our project, as we are not just an ordinary solar cell company. Our goal is to preserve the planet and humanity in the field of environmental and green technology. We are consistent with the goals of sustainable development, and our main objective is renewable energy. Our project revolves around achieving the highest efficiency at a low cost without any pollution to the planet.
Sustainable solar power refers to the use of solar energy in a way that is environmentally friendly, socially responsible, and financially viable. It is a form of renewable energy that does not rely on fossil fuels, which can have a negative impact on the environment and contribute to climate change.
The project aims to generate electricity from renewable solar energy by using concave mirrors to focus the sun's heat onto a Stirling engine. The concentrated heat energy is then converted into kinetic energy, which is stored in a solar thermal battery for use during periods of low or no sunlight. The project is designed to be cost-effective and environmentally friendly, with each component offering high efficiency and zero emissions. The project will be implemented in the deserts and arid regions of Egypt, where the sun is always present, and aims to provide a sustainable source of energy to support the country's development goals.
وقد شارك فى حضور هذه المسابقة وفد ممثل للفريق مكون من 5 أفراد من أعضاء الفريق وقاموا بتقديم فكرة المشروع فى مرحلة النصف النهائى وهم:-
 مصطفى عطية .. رئيس الفريق.
علياء عادل .. نائب رئيس الفريق.
 ايمان رفيق ... المدير الادارى للفريق .
 أحمد الراعى ... رئيس لجنة البحث العلمى .
 داليا المرسى .... رئيس لجنة الكيمياء للجنة البحث العلمى